fbpx
tarotkort next level in life

Tarotkort og Orakelkort – Hvad er det, de kan?

Jeg er storforbruger af Tarotkort og Tarotoplæg, og har været det i mange år. Mine Tarotkort har mange gange været min livline, når jeg har været i tvivl om min vej, og om livsvalg.

Jeg erkender, at metoden ikke er for alle. Men for nogle vil det være en god hjælp, og måske ligefrem en tro livsledsager og følgesvend.

Om det er noget for dig, kan jeg ikke fortælle dig. Det er en vej, du selv skal vælge at gå. Og kun du ved, om den er for dig. 🙂

Før jeg fører dig ind i den fantastiske verden af spirituelle kort, så lad mig starte med at ridse op, hvad de her kort egentlig er for noget.

TAROTKORT VS. ORAKELKORT

Tarotkort:

Det mest kendte Tarotsæt er nok Raider Waite-sættet, som de flest bruger.

Tarotkort Rider Waite


Men Tarotkort findes i mange andre varianter, udarbejdet af andre spirituelle mennesker. Betydningen og navnene er dog typisk den samme på de forskellige kortsæt, bare med andre symbolikker og illustrationer på hver enkelt kort. [Se f.eks. det fine udvalg her hos Pilo’s]

Tarotkort har 78 kort: 22 Major Arkana, 40 Minor Arkana og 16 Hofkort.

Alle kort er som udgangspunkt neutrale, og der er derfor ikke dårlige kort.

Så selv om nogen måske genkender kort som Døden og Tårnet (Kort 13 og 16 fra Major Arkana), da de jævnligt bliver brugt som dårlige varsler i uhyggelige film, så vil jeg lige understrege, at de IKKE betyder død og ødelæggelse på den måde, som filmene indikerer.

Tarotkort Døden

Døden betyder afslutningen på noget, og begyndelsen på noget nyt, f.eks. nyt job, ny levevej, ny partner. Noget skal ”dø”, for at noget nyt kan spire frem.

Tarotkort Tårnet

Og Tårnet betyder, at noget ikke er holdbart og vil bryde sammen/falde fra hinanden. Det er bygget på ustabilt fundament. Det kan for eksempel være din fremragende idé om at sælge sand i Sahara eller dit nye forhold med ham den lækre, som kun kan ses engang i mellem, når det passer ham, og som du ikke kan få fat i, fordi han har så travlt, og hans telefon var liiige løbet tør for batterier, og den var på lydløs, og nejnej, det er ikke et mærke efter en vielsesring, du kan se på min finger….
Kort sagt; drop det! Se at komme væk fra personen eller situationen, for det er kun et spørgsmål om tid før det kollapser, og ”bølgen” river folk med sig, hvis man ikke er ude i tide.

Major Arkana:
Består af 22 kort med meget forskellig symbolik.
Repræsenterer for mig store livsbegivenheder og de store penselstrøg, dvs. drastiske livsændringer, karmiske strabadser/udfordringer, vigtige episoder/perioder man skal være virkelig obs på osv. (Som f.eks. kortene Døden og Tårnet).


Minor Arkana:
Består af 40 kort inden for fire kategorier: Stokke (ånden), Bægre (følelser), Mønter (økonomi/penge) og Sværd (tanker).
Repræsenterer for mig mere dagligdagens kontroverser og løsninger. Dvs. livsvilkårene når man er inkarneret her på jorden, på godt og ondt.

Hofkort:
Består af 16 kort inden for fire kategorier: Stokke (ånden), Bægre (følelser), Mønter (økonomi/penge) og Sværd (tanker).
Repræsenterer for mig typisk personer eller arketyper, og/eller karaktertræk ved sig selv eller andre.

Orakelkort:

Orakelkort findes i mange varianter og med forskellige temaer. Og der er forskellige antal kort i dem.
Mange kender nok allerede Englekort, da de er meget udbredt. Men der findes også mange andre slags orakelkort, som måske taler mere til dig.
I den her blog, vil jeg fortælle om to slags orakelkort, som jeg selv bruger, nemlig Dragekort og Avalonkort.

Avalon orakel kort

Wisdom of Avalon er udviklet af Colette Baron-Reid og er et sæt med 52 meget fine kort, fyldt med symbolik og inspiration fra hele myten omkring Avalon, King Arthur, Merlin, The Lady of the Lake, Feer, naturånder, osv.

Dragekort

Dragon Oracle Cards er udviklet af Diana Cooper, der også har skrevet en del bøger omkring både drager og Atlantis. Der er 44 smukke og energifyldte kort med forskellige drager, fra forskellige dimensioner.

HVORDAN VIRKER DE?

Jamen, altså, hvordan kan et dødt sæt kort fortælle mig noget som helst om fremtiden?? Nu har du vist tabt småkagerne!

Helt ærligt? Jeg kan godt forstå, at det kan se sådan ud. Og du har ret til din mening. 🙂

Men kortene i sig selv er hverken magiske eller indrettet som en tidsmaskine.

Jeg oplever det som om, at det er en kombination af flere ting:

1) Hvert kort har en unik energisignatur, ligesom alt andet i universet. Og når vi ”vælger”/trækker kort, så bliver vi tiltrukket af det specifikke korts energier.

2) Som udgangspunkt kender vi alle sammen vores egen vej i det liv, vi har. Vi kan bare ikke huske det i selve inkarnationen. (Læs mere om det i blogindlægget om Karma, reinkarnation og de liv man vælger).
Så når vi bruger kortene, så ”tapper” vi ind i vores spirituelle vidensbank, og lader underbevidstheden og vores sjæl guide os til de rigtige kort, dvs. de rigtige energisignaturer.

3) Jeg oplever også, at når vi trækker kortene, så hjælper vores guider os, med at ”finde” de rigtige kort, hvis det er en viden, vi ikke selv har, og derfor ikke kan få fat i selv via underbevidstheden.

Så det er i virkeligheden er energiudveksling der foregår, hvor vi trækker på naturlige ressourcer, der bare ikke er synlige for de fleste.

Og denne udveksling kan give os en brugbar indsigt, der kan være svær at finde selv, uden hjælpemidler.

HVORDAN OG HVORNÅR BRUGER MAN KORTENE?

TAROTKORT – HVORDAN:

Når man bruger Tarotkort, er det en god idé at bruge god tid på at sidde med hver enkelt kort, og lære dem at kende. Finde ud af, hvad symbolikken, farverne osv. betyder for lige dig.

Dette gør også, at man energimæssigt bliver knyttet til sine kort. Jeg lader f.eks. ikke andre røre mine personlige Tarotkort. Det ville simpelthen føles grænseoverskridende. (Jeg har derfor et ekstrasæt, som jeg bruger, hvis klienter vil have lavet et oplæg).

Man kan også finde et hav af bøger omkring emnet, hvis man ønsker det. Det er lidt en jungle derude med Tarot-bøger, så der må I selv sortere i skidt og kanel. 😉

Der findes til gengæld nogle gode hjemmesider omkring Tarotoplæg:

Jeg er f.eks. ret vild med Netspirits side som virkelig går all-in med betydninger og tolkninger. Jeg bruger tit den side, hvis jeg virkelig vil i dybden med symbolikken i et kort.

Tarotkort korresponderer også med ens numeroskop, dvs. de tal du har i fødselsdato og dine navne. Der er en meget interessant side der hedder Universal Goals, der har beskrivelser af Tarotkortene ud fra et numerologisk perspektiv.

TAROTKORT – HVORNÅR:

Jeg bruger Tarotkort, når jeg har brug for et udpenslet overblik over en situation, en periode eller min livsvej. Tarotkort er nemlig eminente til at give et bredt billede, et fuldt overblik og/eller en detaljeret arbejdsplan.

ORAKELKORT – HVORDAN:

Når du investerer i et sæt Orakelkort, så vil der typisk følge en vejledning med, i form af en lille bog eller et hæfte, med forklaringer på hvert enkelt kort.

På nogle sæt vil der også være små sætninger på selve kortet, der ridser hovedtrækkene op for kortets energi.

Orakelkort er derfor rigtigt nemme at bruge, da de er lige til at gå til for alle.

ORAKELKORT – HVORNÅR:

Jeg bruger, som tidligere nævnt, lige nu to forskellige sæt Orakelkort:

Wisdom of Avalon
Jeg bruger dette sæt, når jeg har enkelte spørgsmål omkring min livsvej og min skæbne.

Dragon Oracle Cards
Jeg bruger dette sæt, når jeg har brug for at connecte med en bestemt energi, eller når jeg er i tvivl om, hvordan jeg, følelses- og energimæssigt, skal tackle en situation.

HVILKE OPLÆG KAN MAN LAVE OG HVORDAN?

I virkeligheden kan du lave dine egne oplæg. Der er ingen grænser for energi. 🙂

Med Orakelkortene trækker jeg normalt bare ét kort, når jeg lige har brug for et hurtigt råd.

Det går meget mere i dybden med mine Tarotkort, og det er dem, jeg tyer til flere gange om ugen.

Jeg bruger primært tre forskellige Tarotoplæg: Fremtidsoplægget, Problemløseren og Periodeoplægget.

HVORDAN:

Før jeg går i gang med at trække kort, så blander jeg dem, samtidig med at jeg fortæller hvilket oplæg jeg vil lave, hvilken tidsperiode det gælder/hvad min bekymring går på, og så læser jeg mine spørgsmål op.

Så lægger jeg dem alle ud foran mig, med bagsiden opad, og blander rundt i dem igen.

Så sidder jeg lige og får ro på mig selv.

Nu lægger jeg mine hænder ned i kortene og roder rundt i dem. Jeg stiller nu mine spørgsmål ét efter ét, og det, eller de, kort der føles rigtige med min venstre hånd (højre hånd, hvis du er venstrehåndet), det/dem tager jeg, og lægger fra, med bagsiden opad.

Husk at lægge dem op, så de har den rigtige rækkefølge i forhold til dine spørgsmål.

Når alle spørgsmål er stillet, lægger du resten af kortene væk, og starter fra en ende af, med dine valgte kort.

Når du er færdig med dine tarotoplæg, samler du alle kort sammen i én bunke. Rens dem mentalt, og sig tak til dem, før du pakker dem væk. (Det kan virke langt ude, men lidt taknemmelighed går man aldrig galt i byen med. ;-))

Ekstrainfo:
Nogle foretrækker at vende alle kortene på én gang, og dermed få et overblik fra starten af, og andre foretrækker at vende ét svar af gangen, og danne sig overblikket til sidst.

Dette er en smagssag, og der er ikke noget rigtigt og forkert.

Nogle brugere arbejder også med, at hvis kortet er på hovedet, så er meningen den omvendte. Dette er også en smagssag. Personligt kigger jeg ikke på det. Jeg tager kun udgangspunkt i kortets symbolik.

Nogle gange vil du opleve, at ét eller flere kort falder ud, mens du blander dem.
Dem kalder jeg ”kicker-kort”. Læg dem til side og kig på dem, når du er færdig med dit oplæg.
De har tit et presserende budskab til dig, som måske ikke bliver dækket i dit oplæg.

OPLÆG:

Fremtidsoplægget:
Dette oplæg bruger jeg, for at få et overblik over en given længere periode, f.eks. 3 måneder, ½ år eller 1 år.

 1. Hvad kommer til at motivere mig i denne periode?
 2. Hvor er xx (job/virksomhed, hobby, venskab, projekt, osv., vælg selv) på vej hen?
 3. Hvad skal være min handlingsplan for xx? (indsæt samme emne som valgt i spørgsmål 2)
 4. Hvad sker der på kærligheds-/parforholdsområdet?
 5. Hvad bør være mit fokusområde i denne periode?
 6. Hvis jeg følger jeres råd, hvor er jeg så i mit liv, efter denne periode/Hvad bliver resultatet?

Problemløseren:
Dette oplæg bruger jeg, til at få et overblik over et bestemt problem. Det kan være noget der er gået i hårknude eller en konflikt, man ikke kan løse selv.
Det kan også være, hvis man føler sig lost på et område i sit liv, eller har problemer med at opnå noget. F.eks. nyt job, ny partner, de rigtige ideer, inspiration, osv.

 1. Hvad handler problemet om?
 2. Har jeg lavet en fejl eller overset noget, og i så fald, hvad?
 3. Hvad kan jeg gøre for at forbedre situationen?
 4. Hvordan opfatter andre mig i denne situation?
 5. Hvilke indre ressourcer eller energier skal jeg bruge, for at løse problemet?
 6. Hvad skal jeg undgå at gøre?
 7. Hvis jeg slet ikke gør noget, og forholder mig passivt, hvad sker der så?
 8. Hvad bliver resultatet/hvor står jeg, hvis jeg følger rådene?

Periodeoplægget:
Dette oplæg bruger jeg, når jeg vil have et overblik over en kortere periode, typisk en uges tid. Dette kan give en idé om, hvad man skal belave sig på, den næste uges tid, på daglig basis.

 1. Mandag d. xx/xx (sig dato)
 2. Tirsdag d. xx/xx (sig dato)
 3. Onsdag d. xx/xx (sig dato)
 4. Torsdag d. xx/xx (sig dato)
 5. Fredag d. xx/xx (sig dato)
 6. Lørdag d. xx/xx (sig dato)
 7. Søndag d. xx/xx (sig dato)

Før, nu og næste-oplægget:
Dette lille oplæg brugte jeg mere før i tiden, og er godt til nybegyndere. Det giver nemlig et hurtigt overblik over, hvor man har været, hvor man er nu, og hvor man skal hen. Man kan selv vælge emnet for oplægget, inden man trækker kortene. Det kan være job, kærlighed, hobby, venskab, livsvej, bolig, osv.

 1. Fortid
 2. Nutid
 3. Fremtid

EKSEMPEL PÅ OPLÆG:

Jeg har her lavet Før, nu og næste-oplægget på mig selv, med fokus på min livsvej, så I kan se, hvordan det kan se ud. Jeg har brugt tolkning fra Netspirits’s side.

Fortid:
Kortet jeg trak var 8 Stokke.

Tarotkort 8 stokke

Betydning: ”Otte Stokke indikerer en tid for handling, og der skal handles hurtigt rent praktisk, ikke kun mentalt eller i tanken. Du kan altid hvile dig bagefter anstrengelserne. Kortet står for hurtighed og indikerer at du hurtig bør overvinde forhindringer som måtte stå i vejen for dig nu. Det vil blandt andet sige at du ikke længere skal planlægge handlinger eller lade dig forsinke på nogen måde.
Øjeblikket er kommet hvor du må vise at du står fast, kender dine intentioner og handler derefter. Hvis du for eksempel er er åben, direkte og klar i din tale og i dine handlinger, vil forhindringer og misforståelser kunne overvindes nemt. I den næste tid vil du formentlig trives godt med at være travlt beskæftiget med dine projekter.”

Nutid:
Kortet jeg trak var Temperance.

Tarotkort Temperance

Betydning: ”Kortet symboliserer kompromiser og samarbejde. Det henviser til at modsætninger blandes. Den rette blanding er vigtig, for at slutresultatet bliver godt. For eksempel i parforhold må begge parters behov tilgodeses, for at forholdet forbliver sundt. Et ulige bidrag fra den ene part skaber disharmoni. Kortet antyder at ved forening af to eller flere principper, kan der skabes en større helhed. Kortet minder os om, at det er vigtigt at skabe balance mellem paradokser, modsætninger og polariteter i vores natur.

Kortet antyder, at du har brug for at blande modsætninger. Du må eventuelt anvende forsigtig kontrol, når du skal afbalancere de forskellige elementer. Du er nu nødt til at samarbejde og gå på kompromis i forhold. Du må delagtiggøre andre i dine følelser for at opnå en større harmoni. I sit negative aspekt kan Mådehold henvise til, at man spilder kreativ energi eller tilbageholder stivnede følelser.”

Fremtid:
Kortet jeg trak var 9 Bægre

Tarotkort 9 bægre

Betydning: ”Ni Bægre symboliserer lykke og fortæller, at du har dit på det tørre. Du har hvad du skal bruge – og måske lidt til, når det gælder sundhed, økonomi, arbejde eller relationer. Du mangler intet, så du har god grund til at være tilfreds. Brug denne tilstand til at spørge dig selv om hvor og/eller hos hvem du finder din sande glæde. Og husk at glæde dig over tingene tilstand. Øjeblikket er fyldt af lyksagelighed, dyb glæde og overstrømmende kærlighed, hvis du blot vil tage imod. Man kan desuden betragte kortet som et slags ønskekort, hvor et bæger eller ønske nu kan virkeliggøres.”

Og så fik jeg et kicker-kort allerede inden jeg stillede mine spørgsmål.
Dette kort var Mønternes Page.

Tarotkort Mønternes page

Betydning: ”Mønternes page er koncentreret og tilegner sig kundskaber. Han er indadvendt og fordyber sig. Han synes at være både stabil og omsorgsfuld. Når du trækker dette kort, er det et tegn på, at moderskab / faderskab; Graviditet kan være på tale. Der kan også være en fødsel i forbindelse med ideer, projekter, identitet og aspekter af dig selv. Kortet symboliserer, at du bør tage denne nye begyndelse alvorligt.”

HVORDAN KAN DU ELLERS BRUGE TAROT- OG ORAKELKORT?

Drømme-kort?

Udover oplæg, så bruger jeg Tarot- og Orakelkort til at sove på.
Ja, det lyder lidt spøjst, men det virker for mig.

Jeg lider desværre ind imellem af galoperende mylderhjerne, og dette gør, at jeg kan vende og dreje hver en lille detalje i en samtale eller en situation om og om igen, og kun forvirre mig selv yderligere.
Og det sker oftest når jeg skal sove, da der så er ro nok til, at tankerne kan spæne uhindrede rundt.

Når det sker, så trækker jeg et kort, med fokus på at tiltrække noget, der kan hjælpe med at løse problemstillingen, eller give mig et energiskub i den rigtige retning, så min hjerne kan få ro.

Det kan også være, at jeg har brug for en bestemt energi til en situation de næste par dage, og så finder jeg det specifikke kort frem, og bruger det.

Jeg lægger ganske enkelt kortet under hovedpuden og sover med det. Det giver ind i mellem nogle vilde og udrensende drømme, men det er okay. Det har man nok også godt af både mentalt og spirituelt. J

Meditative kort?

Du kan også bruge kortene til at meditere på. Du kan enten trække et ”tilfældigt” kort, som du har brug for lige nu, eller du kan selv vælge det ud, som passer med den energi, du har behov for.

Sæt dig og få ro på. Kig grundigt på kortet. Indprint dig alle detaljer og symboler.

Luk øjnene og se kortet for dit indre blik.

Forestil dig, at du rejser ind i kortet.

Hvad mærker du?

Hvad oplever du?

Hvilke beskeder får du?

Brug så lang tid, som det passer dig.

Og kom så tilbage igen.

Kan du mærke en forskel i dit energifelt? Føler du dig styrket? Eller mere robust

Tag hvad du kan bruge, og lad resten være. 🙂

AFRUNDING

Jeg håber, du har fået blod på tanden, til at hoppe ud i det selv. Måske har du ikke. Og det er også ok.
Som jeg startede med at sige, så er det her ikke for alle. Og vi skal alle vores egen vej.

Jeg vil bare runde af med at sige, at når man føler sig lost, så er det altid rart at kunne vende sig mod, og få hjælp af, en god ven. Og i dette tilfælde er det mine kort. <3

Rigtig god dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *